Gandia posa en marxa una enquesta de participació ciutadana per promoure una ciutat més inclusiva i sostenible

L’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa una enquesta de participació ciutadana per obtenir informació útil per a l’elaboració de l’agenda urbana del 2030 (agost2030), una iniciativa que pretén establir els fonaments per al disseny d’una ciutat més habitable, justa, inclusiva, saludable, segura, intel·ligent i sostenible.

Aquesta enquesta, oberta per a tots els ciutadans i disponible fins al 27 d’octubre, forma part del diagnòstic estratègic de l’AUG2030, que constitueix la primera fase de treball, l’objectiu del qual és la caracterització del municipi des del punt de vista del compliment dels objectius estratègics de l’agenda urbana espanyola i estableixen un diagnòstic de situació basat en les necessitats identificades i futures.

En aquest sentit, en el disseny de l’agenda urbana de Gandia, que segueix les directrius establertes per l’Agenda Urbana Espanyola (AUE), la participació ciutadana és un element fonamental. Així, Gandia té la intenció d’implicar a tota la població per expressar les seues demandes i necessitats i participar en la transformació de la ciutat. L’objectiu és, en definitiva, contribuir a un desenvolupament més sostenible i inclusiu.

Enllaç a l’enquesta: https://gandia2030.participa.cloud/processes/agendaurbanadegandia/f/107/?locale=es  

Agenda urbana

A agost de 2020, Gandia s’uneix a la recomanació de les Nacions Unides, que insta els territoris a preparar la seua pròpia agenda urbana, una recomanació que, alhora, és un requisit d’accedir més i millor finançament, tant nacional com europeu.

La ciutat té com a objectiu consolidar el seu compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i donar lloc a una ciutat integradora, amable per a les persones i respectuosa amb el medi ambient. Cal recordar que la ciutat de Gandia ja treballa en diverses accions i estratègies que tenen a veure amb temes tan variats com la gestió del territori, la mitigació dels efectes del canvi climàtic, l’economia, la cohesió social o la digitalització, entre d’altres.